Zrobiłam nie dawno granolę. Ale na patelni. Ciekawe jak będzie smakować ;)
A co tam, podam Wam przepis. Może ktoś skorzysta. :D
Potrzebujesz :
- szklanka mieszanki płatków (ja dałam tylko owsiane, górskie)
- kilka łyżek otrąb (dałam 4 i były to pszenne)
- pół szklanki pestek, dyni, słoneczniki, migdałów, nerkowców, rodzynki itp.
- 4 łyżki miodu
- pół łyżeczki cynamonu.
A przygotowałam to tak:
Bakalie podprażyłam na patelni na złoty kolor, po czym wsypałam je do miseczki. Tak samo postąpiłam z płatkami. Następnie na patelnię wylałam 2 łyżki miodu. Poczekałam aż się trochę rozpuści. Na patelnię z miodem dodałam wszystkie składniki, wymieszałam. Dodałam kolejne 2 łyżki miodu. Przemieszałam. Na koniec dodałam cynamon, dokładnie wymieszałam. Przełożyłam do plastikowego pojemnika. Trzeba poczekać aż wystygnie. Wsadzić do lodówki na kilka godzin, a potem pokroić. :)
fajna ta granola ,pewnie pyszna ;) cynamon uwielbiam !!
OdpowiedzUsuńChyba też będę musiała zrobić własną:>
OdpowiedzUsuńCynamon<3
OdpowiedzUsuńOd jakiegoś czasu zabieram się za zrobienie domowej granoli, ale miałam zamiar upiec w piekarniku. Gdy zobaczyłam Twoją, to zmieniłam zdanie:))
OdpowiedzUsuńUwielbiam granolę domową, z patelni szybka i taka przepyszna :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! I ten ukochany cynamon <3 Podzielisz się? ;)
OdpowiedzUsuń